Pagini

joi, 23 august 2012

1# Top 10 carti citite fara sa le las din mana -partea I-

Ok, aceasta idee cred ca mi.a venit cand ma uitam la fratele meu de 3 ani cum isi sorta jucariile pe categorii (care bineinteles , le arunca pe jos si pe canapea ca sa nu va imaginati cine stie ce).Asa ca mi.am zis de ce nu sa incerc sa fac si eu ceva de genul acesta dar intr.un mod mai inteligent.Deci , sa incepem:D

10. O zi din sapte de Lauren Oliver (o puteti gasi pe www.litera.ro sau in librarii)

Acesta reprezinta exemplul perfect de carte care nu te astepti sa iti placa dar ajungi sa o adori de la inceput pana la sfarsit.
Prezentare carte
Dacă ai avea o singură zi de viață, cum ai alege s-o trăieşti? Şi dacă ai şti că vei muri, ce moment ai vrea să retrăieşti?
Acestea sunt întrebările pe care şi le pune tânăra Samantha Kingston, în cele şapte zile aproape identice pe care le trăieşte şi retrăieşte pentru a îndrepta o greşeală pe care trebuie mai întâi s-o descopere. Ea pare să ducă o viaţă perfectă: face parte din grupul celor mai populari elevi, are ca iubit pe cel mai tare băiat din şcoală, are un grup de prietene cu care împarte totul şi aproape tot ce îşi doreşte. Dar oare e chiar aşa? După o petrecere aparent ratată, suferă un accident de maşină şi moare. Apoi se trezeşte a doua zi şi o ia de la capăt. Şi apoi iar. Şi iar. Ziua de 12 februarie, care ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta în viaţa ei, devine ultima ei zi din viaţă. De şapte ori. Ce trebuie să facă Samantha pentru a ieşi din această buclă temporală şi pentru a-şi salva sufletul şi pe cei din jurul ei?

9.Captiv in labirint de James Dashner (e tot de la litera si a aparut si in librarii de curand)


Prezentare carte
Când Thomas se trezește într-un loc necunoscut, nu-și amintește decât cum îl cheamă. Mintea îi este ca o foaie albă. În jurul lui se află mai mulți băieți, care îi urează bun-venit în Poiană – un loc înconjurat de ziduri de piatră. La fel ca Thomas, Poienarii nu au nici o idee despre felul în care au ajuns acolo și nici din ce motiv. Tot ceea ce știu este că, în fiecare dimineață, porțile de piatră către labirintul care îi înconjoară se deschid și că în fiecare seară se închid la loc. Și, la fiecare treizeci de zile, un nou băiat apare acolo, adus cu un lift. Așadar, Thomas era așteptat.
Cu totul neașteptat, a doua zi este trimisă acolo și o fată – prima fată din grup. Și mai surprinzător decât sosirea ei este mesajul pe care îl aduce. Thomas ar putea fi mai important decât ar fi crezut vreodată. Numai de-ar putea să scoată la iveală secretele întunecate îngropate înăuntrul minții sale. 

8.Umbra noptii de Andrea Cremer (de la litera , o pute.ti gasi in librarii)

Prezentare carte
În vreme ce alte adolescente visează cu ochii deschiși la băieți, Calla Tor își cunoaște deja destinul: la terminarea liceului, fata-lup va deveni partenera masculului alfa Ren Laroche, alături de care va conduce o nouă haită de lupi Gardieni, luptând umăr la umăr pentru a apăra, chiar cu prețul vieții, locurile sacre ale Păzitorilor.
Dar, după ce încalcă legile străvechi ale stăpânilor ei salvându-l de la moarte pe frumosul muritor Shay, încetul cu încetul, Calla începe să pună la îndoială soarta care i-a fost hărăzită, propria existență și întreaga ei lume. Secrete adânc îngropate ies ușor-ușor la suprafață și, odată cu ele, devine tot mai clar că nimic nu este ceea ce pare a fi. Ea știe că, dacă ascultă chemarea inimii, va pierde totul – poate chiar și propria viață. Merită oare o iubire interzisă sacrificiul suprem?



Un comentariu: